ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

1. Ο ιδιοκτήτης ενός ανθοπωλείου πούλησε 8 ίδιες ανθοδέσμες κι εισέπραξε 280 €. Να υπολογίσετε την αξία της κάθε ανθοδέσμης.

2. Η Ελένη αγόρασε μια τηλεόραση και συμφώνησε να την πληρώσει σε 18 δόσεις. Αν για κάθε δόση θα πληρώνει 42,5 €, να υπολογίστε την αξία της τηλεόρασης.

3.Η κυρία Γιώτα έχει  80 € στο πορτοφόλι της. Έβγαλε ένα χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό της και τώρα έχει 235 €. Πόσα χρήματα έβγαλε από το λογαριασμό της;

 

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Πάτα πάνω στον υπερσύνδεσμο και μάθε παίζοντας: https://cutt.ly/rtxjqON

Oι πόλοι, ο Ισημερινός, οι παράλληλοι κύκλοι και οι μεσημβρινοί της Γης (κουίζ)

Το ηλιακό σύστημα (διαδραστική εξάσκηση)

Επανάληψη 1ης ενότητας (Κουίζ)

ΓΛΩΣΣΑ

1.Βρες τα ρήματα της οριστικής στο παρακάτω κείμενο και σημείωσε σε ποιο χρόνο ανήκουν.

 

 

2.Στο παρακάτω κείμενο υπάρχουν 13 αριθμητικά .Μπορείς να τα τοποθετήσεις ανάλογα σε στήλες: Απόλυτα-Τακτικά-Πολλαπλασιαστικά-Αναλογικά-Περιληπτικά

Φέτος είμαι δώδεκα ετών και πηγαίνω στην έκτη τάξη του δημοτικού. Ο δάσκαλος με τοποθέτησε στο τρίτο θρανίο, γιατί, όπως λέει, είμαι ψηλός και θα κρύβω τα άλλα παιδιά. Λόγω συνένωσης δύο σχολείων η τάξη μας μεγάλωσε αρκετά. Από δεκαοχτώ μαθητές που είχε πέρυσι, φέτος έχει τριάντα. Σχεδόν τους διπλάσιους. Για τον λόγο αυτό τη χωρίσανε σε δύο τμήματα. Ευτυχώς η παρέα μου δε χωρίστηκε και θα είμαστε στο ίδιο τμήμα. Ήρθαν και καινούριοι δάσκαλοι μα εμείς θα έχουμε τον ίδιο, που είναι πολύ συμπαθητικός. Έτσι για μας η χαρά είναι διπλή. Τα βιβλία που μας έδωσαν είναι καμιά δεκαπενταριά. Μας είπαν να πάρουμε και από μια οχτάδα τετράδια ο καθένας. Ο διευθυντής μας, την πρώτη μέρα, που ήμαστε συγκεντρωμένοι σε τριάδες στο προαύλιο του σχολείου, μας τόνισε ότι η προσπάθειά μας φέτος πρέπει να είναι τριπλάσια από πέρυσι. Εμείς κοιταχτήκαμε κάπως, κι ευχηθήκαμε να περάσει γρήγορα και χωρίς πολλές εκπλήξεις κι αυτή η χρονιά!

Καλό Σαββατοκύριακο και...Μένουμε σπίτι!!!