1916-2016 "Η ιστορία του σχολείου μας"

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας ερεύνησε και κατέγραψε την ιστορία του. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, ώρα 20:30΄,  στο Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας. Με χαρά σας περιμένουμε όλους! Όλο το υλικό περιέχεται στο βιβλίο που ολοκληρώνεται και θα τυπωθεί σύντομα.

Με την εργασία αυτή συμμετέχουμε σε δύο διαγωνισμούς: Στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού/ "Το σχολείο μας: Το σχολείο που ζήσαμε - Το σχολείο που ονειρευόμαστε" και στο διαγωνισμό που διοργανώνει η Περιφερειακή Δ/νση Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. & Δ.Ε. με θέμα:"Οι μαθητές της Στερεάς Ελλάδας γράφουν για την ιστορία του σχολείου τους"

Όταν ψάχνεις σε παλιές ντουλάπες και αποθήκες μερικές φορές βρίσκεις θησαυρούς. Στην περίπτωση ενός σχολείου, οι θησαυροί είναι η ίδια η ιστορία του. Είναι τα παλιά μαθητολόγια με τους βαθμούς των μαθητών, οι καταστάσεις με τα στοιχεία τους, τα επαγγέλματα των γονιών τους. Οι χειροτεχνίες, τα καλλιγραφικά γράμματα όμορφα σαν ζωγραφιές! Είναι το παρελθόν του σχολείου μας, το παρελθόν μας! Αυτό το παρελθόν ελάτε να ζωντανέψουμε όλοι μαζί!

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους, όσους πέρασαν από το σχολείο είτε ως μαθητές είτε ως εκπαιδευτικοί, να συνδράμουν με φωτογραφικό ή άλλο υλικό για το Μουσείο Σχολικής Ζωής που θα ζωντανέψει τις παιδικές μνήμες! Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους της Αμφίκλειας που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας, διαθέτοντας μας πλούσιο υλικό και προσωπικές αναμνήσεις και προσδοκούμε στην πολύτιμη συνεισφορά και των υπολοίπων!

Σας γνωρίζουμε ότι για την ασφαλή συγκέντρωση και διαφύλαξη του υλικού,  υπεύθυνη είναι μόνο η Διευθύντρια του σχολείου, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά.

Αμφίκλεια, 19/05/2016

Με τιμή και εκτίμηση!

Χουλιάρα- Σιδερά Παναγιώτα

Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας