Β' Τάξη

Τερατάκια λαίμαργα

 Τα τερατάκια μας είναι λαίμαργα και στο διάβα τους δεν γλιτώνει τίποτα: φρούτα, σάντουιτς, δέντρα, σπίτια, γήπεδα, σχολεία ακόμη και πλανήτες! Κάποιοι μαθητές τους έδωσαν και ονόματα!

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Η επίσκεψη στο σουπερμάρκετ είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τους χώρους της επιχείρησης, τα προϊόντα και τα καρτελακια τιμών και επέλεξαν για αγορά το προϊόν που επιθυμούσαν και αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό που έφεραν μαζί τους. Εντόπισαν στο προϊον την ημερομηνία λήξης ώστε να είναι σίγουροι ότι μπορεί να καταναλωθεί και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ταμείο όπου πλήρωσαν με κέρματα του ευρώ και εξασκήθηκαν στα ρέστα.

Εγώ κι εσύ... Δυναμώνουμε Μαζί

Στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο «Εγώ κι εσύ... Δυναμώνουμε Μαζί» πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες. Οι μαθητές εντόπισαν στοιχεία που διευκολύνουν ή δυσκολεύουν μια συνεργασία και αναγνώρισαν τα οφέλη της συνεργασίας. Μίλησαν για το ποιες δραστηριότητες προτιμούν να κάνουν μόνοι και ποιες με παρέα και εντόπισαν τις συμπεριφοές που ενισχύουν την καλή λειτουργία της ομάδας. Τέλος, έγραψαν στο «μεγάλο» μας βιβλίο τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. 

Πινεζοβροχή

Θεέ μου στείλε μια βροχή, 

μια βροχή, μια σιγανή...μια πινεζοβροχή;

Όχι βέβαια.Μα έτσι συνέβη στο ποίημα του Ευγένιου Τριβιζά: Η Πινεζοβροχή, όπου τα δύστυχα μπαλόνια τρέχουν να ξεφύγουν.

Αφού διαβάσαμε το διασκεδαστικό αυτό ποίημα σκεφτήκαμε τι άλλου είδους βροχή θα μπορούσε να υπάρξει.

Βροχή από διαμάντια, πιτόγυρα, κλειδιά, αυτοκίνητα, λουλούδια, ουράνια τόξα, ντόνατ, δολάρια, πατατάκια, παγωτά κ.λ.π

Η συνέχεια στις ζωγραφιές των παιδιών.

                                          Αθηνά Θανασιά

Σελίδες