Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Κατηγορία: 

 

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ένα φυσικό έλατο 7 μέτρων που έχει τοποθετηθεί απ` την Δημοτική Κοινότητα στην κάτω πλατεία της Αμφίκλειας, στόλισαν φέτος για πρώτη χρονιά, οι μικροί μας Δημότες –μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας .

 Μαζί με τις Δασκάλες και τους Δασκάλους τους έφτιαξαν με έμπνευση και καθημερινά υλικά τα όμορφα γιορτινά στολίδια τους και με χαρούμενη νεανική διάθεση κρατώντας στα χέρια τους αυτά τα μικρά στολίδια και τις γραπτές μεγάλες ευχές τους, γέμισαν τα κλαδιά του Δέντρου μ` ομορφιά και ζεστά χριστουγεννιάτικα μηνύματα αγάπης αισιοδοξίας κι ανθρωπιάς, για τις γιορτές και τη νέα χρόνια  που σε λίγο καλωσορίζουμε .

Αγαλλίασε η πλατεία με τις χαρούμενες φωνές τους, το Χριστουγεννιάτικο τραγούδι τους στο «έλατο», τις προσπάθειές τους να τα κρεμάσουν ψηλά κι ακόμη ψηλότερα με τα φωτεινά τους πρόσωπα να αγωνιούν για τ` αποτέλεσμα της “καλλιτεχνικής” δουλείας τους και τη ζωντάνια της άγουρης ακόμη νιότης τους να ανεβοκατεβαίνει σε σκάλες, να τρέχει ολόγυρα στο δέντρο, να καμαρώνει τα στολίδια, να γελά, να χαίρεται, να συμμετέχει, να ζει …

Άρεσε πολύ και στους περαστικούς και στους γύρω επαγγελματίες ετούτη η αυθόρμητη πρωτόγνωρη για `μας πρωτοβουλία των παιδιών και των Δασκάλων τους κι` όσοι βρεθήκανε εκεί την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ικανοποίηση, ξεχνώντας μάλλον προς στιγμή τα καθημερινά τους άγχη και τις κάθε λογής δυσκολίες, προσπερνώντας την διάχυτη απαισιοδοξία και κρατώντας στο νου μόνο κάτι απ` τη χαρά και την αισιοδοξία των παιδιών, που αυτές τις επόμενες Άγιες και γιορτινές μέρες ας ευχηθούμε να χωρέσουν ξανά και στις δικές μας καρδιές, στις σκέψεις και στις συμπεριφορές του καθενός μας και να μας δίνουν ελπίδα και πίστη στην προσμονή για ένα εγγύτερο πια καλύτερο αύριο, ξεκίνημα μιας νέας πιο ορθολογικής, προγραμματισμένης και προσγειωμένης ιδιωτικής μα και Δημόσιας ζωής .

Αξίζουν λοιπόν να τους ευχαριστήσουμε όλους, τόσο τους μικρούς μας φίλους –μαθητές όσο και τους δασκάλους τους για αυτή την ωραία τους πρωτοβουλία και την όμορφη εμπειρία και την εικόνα που μας χάρισαν με τη φυσική τους παρουσία, την ωραία προσπάθειά τους και τα όμορφα πρωτότυπα  στολίδια τους φτιαγμένα με μεράκι και γεμάτα μ`ευχές, “βαλμένα” μ` αγάπη πάνω στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο «των ευχών και των μηνυμάτων αγάπης των παιδιών».

 

Τελειώνοντας θεωρούμε υποχρέωσή μας να επισημάνουμε πως το Δημοτικό Σχολείο της Αμφίκλειας  τον τελευταίο καιρό, δεν είναι η πρώτη φορά που μας αιφνιδιάζει ευχάριστα με τις ωραίες πρωτοβουλίες του, συμμετέχοντας σε τοπικές κοινωνικές και εθελοντικές δραστηριότητες.

Ενδεικτικά, θυμόμαστε τη συμμετοχή τους στην φετινή Ανοιξιάτικη δενδροφύτευση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη φύτευση λουλουδιών, φυτών και θάμνων σε παρτέρια και γλάστρες της Κοινότητας, τη συμμετοχή στην προσπάθεια ανακύκλωσης, την προσπάθεια για «καθαρό σχολείο » κλπ .

Και επειδή όλα τα “δρώμενα” έχουν οπωσδήποτε τους εμπνευστές και τους εκτελεστές τους ας τους πούμε για μια ακόμα φορά ένα μεγάλο μπράβο κι ένα ευχαριστώ από καρδιάς , ονομαστικά πια και τους υποσχόμαστε πως θα βρούμε τον τρόπο να τους τ` ανταποδώσουμε :

α) Στην νέα Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Χουλιάρα-Σιδερά Παναγιώτα που όπως διαπιστώνουμε έχει περίσσια όρεξη, ενδιαφέρον, προσήλωση στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της και κυρίως ανοιχτούς ορίζοντες και ικανές πνευματικές διαδρομές για συνεργασία και απόδοση πολύπλευρου έργου .

β) Στις κυρίες Παπαστάμου–Ζερδέ, Πανουργιά–Βασιλείου, Θανασιά–Ζιάκου Γκούμπλια-Κολοτούρα Γεωργία, Εγγλέζο Παναγιώτη και Μιχάλη Ράλλη για τη φροντίδα, τη συμμετοχή, την επιμέλεια και τη συμβολή τους στο γιορτινό στολισμό.

γ) Σ` όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου Αμφίκλειας που συμμετείχαν στην κατασκευή των στολιδιών , το κάθε παιδί με τη δική του ξεχωριστή έμπνευση τη στήριξη και καθοδήγηση των Διδασκάλων και των γονιών του .

Να`στε καλά μικροί μας φίλοι κι εσείς αγαπητοί εκπαιδευτικοί και του χρόνου να το ξαναστολίσετε και  πάλι έτσι όμορφα όλοι μαζί .

Να έχετε χαρά στο σπιτικό σας, υγεία, αγάπη κι όλα του κόσμου τα καλά .

Σας ευχόμαστε να `ναι τα φετινά Χριστούγεννα απ` τα καλύτερά σας γεμάτα αγάπη, φως κι ελπίδα. κι η  Νέα Χρονιά να δώσει σε `σας και τους δικούς σας ότι ονειρεύεστε & ποθείτε.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-Θεόδωρος Ντούρος,  

Ο Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας-Ανδρέας Ζιάκος,  

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Α- Γεώργιος Ποζιός