Γιορτή της μητέρας - φωτογραφίες

Κατηγορία: 

 

Με τη συνδιοργάνωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας και του Δημοτικού Σχολείου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμφίκλειας, σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, γιορτάστηκε  η ημέρα της Μητέρας. Ήταν  ένα αφιέρωμα εξαιρετικής σύνθεσης, σε κείμενα και ποίηση της Μαρίας Σκουρολιάκου  και επιμέλεια των εικόνων των video και της μουσικής από τις εκπαιδευτικούς, Δώρα Βοϊβόντα και Αθηνά Θανασιά.

Ο Σύλλογος  Γυναικών Αμφίκλειας χάρισε χειροποίητα  αναμνηστικά  και γλυκίσματα. Το  Δημοτικό σχολείο άνθισε τις αισθήσεις μέσα από τις ζωγραφιές και τις τρυφερές απαγγελίες των παιδιών, η διευθύντρια Γιώτα Χουλιάρα  ξεδίπλωσε   το συγκλονιστικό ‘’γράμμας της μάνας’’ και η εκπαιδευτικός Βάσω Παπαστάμου συμμετείχε με απαγγελία καθώς  και η γυμνασιάρχης  Ελένη Μπέσιου.

Η μουσική έντυνε τα ποιήματα ανοίγοντας  τα παράθυρα της ψυχής. Οι εικόνες των video και των  διαφανειών  ταξίδεψαν το κοινό στις γειτονιές της γης  με τις μάνες και τα παιδιά του κατώτερου θεού ...

Οι λέξεις  μέσα  από τα κείμενα και τα  ποιήματα αναρρίπισαν  το πέλαγο της καρδιάς και του νου και τα μηνύματα  της ζωής  χτυπούσαν συναγερμό  για ότι  τόσο απερίσκεπτα καταπατείται.

Στο όνομα της Μάνας ως πηγής της ζωής, στο όνομα όλων των αξιών που φέρει η μορφή της, ας κρατήσουμε ότι μας ανασταίνει. Για να αντισταθούμε στην ισοπέδωση και να συνεχίσουμε  να υπάρχουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ .

Φωτογραφίες: Π. Μπαθράς & Δ. Καλπύρης

Βίντεο στο  http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2013/05/blog-post_13.html