Α-Β-Γ-Δ-Ε-ΣΤ / Μουσική

27/03/2020

Καλημέρα σε όλους!

Μαρία Αμίτση

Σας προτρέπω να κάνετε επανάληψη τις νότες που έχετε διδαχτεί στην τάξη, στον χρόνο που ευκαιρείτε.

Προσοχή στη σωστή τοποθέτησή τους στο πεντάγραμμο, γραμμή ή διάστημα. Όσοι δεν έχετε τετράδιο πενταγράμμου, σχεδιάστε, σε μία λευκή κόλλα, 5 πεντάγραμμα, όσες και οι διδακτικές ημέρες της εβδομάδας.

Όταν τελειώσετε την επανάληψη συνεχίστε με την ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ενός αποσπάσματος από έργο του Βιβάλντι που σας παραθέτω. Ακούστε το έργο καθισμένοι κάπου χαλαροί, μόνοι σας, με ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. Εσείς, κι ο ήχος, μακριά από άλλα ερεθίσματα.

Όταν τελειώσει, γράψτε στην ίδια κόλλα τις πληροφορίες που σας παρέχω για το έργο, και τις εντυπώσεις σας. Συναισθήματα, εικόνες, σκέψεις που σας δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της ακρόασης, είναι όλα αποδεκτά.  Όσοι θέλετε, πηγαίνετε ένα βήμα παρακάτω και ζωγραφίστε τα!

Αν κάτι σας δυσκολέψει, δε πειράζει. Δοκιμάστε την επόμενη μέρα. Έχετε άλλωστε μια εβδομάδα μπροστά σας. Όσο εξασκείστε  σ΄αυτό τον τρόπο Μουσικής Ακρόασης, τόσο πιο εύκολα οι σκόρπιες σκέψεις θα υποχωρούν και θα γίνεται πιο εύκολο να συγκεντωνεστε στο έργο και τα "μηνύματα" του. Εστιάστε στα συναισθήματα. Η μουσική είναι η γλώσσα των συναισθημάτων.

Καλή διερεύνηση!

Συνθέτης: Βιβάλντι

Τίτλος έργου: Τέσσερις Εποχές

Ερμηνεία στο βιολί: η εντεκαχρονη Chloe Chua (Διαγωνισμός Μενουχιν 2018)

https://youtu.be/WT9jOZLFaEY